Regulile de proiectare pe care trebuie să le cunoașteți

Înapoi la elementele de bază: regulile de proiectare pe care trebuie să le cunoașteți

 

Cei mai mulți dintre noi au un sentiment ferm pentru ceea ce ne place și nu ne place când decorăm o cameră – am văzut suficiente reviste, emisiuni TV, panouri publicitare și magazine de mobilier pentru a cunoaște stilul nostru (sau cel puțin ceea ce cu siguranță nu vrem în camera noastră). Dar decorarea necesită mai mult decât simțul estetic pentru a găsi proporții corecte, regulile de proiectare fiind la fel de importante. Deseori auzim că designerii de interior vorbesc despre raport de scală atunci când se referă la un decor bun. Puteți cumpăra cel mai frumos candelabru din lume, dar dacă dimensiunea este greșită pentru acel spațiu, va arăta ciudat cu siguranță.

Cum se alege o masă pentru cină

Când vă uitați la opțiunile legate de alegerea unei mese  pentru cină, poate fi dificil să vizualizați cât de mulți oaspeți veți putea să serviiți la cina dvs. (sau câte scaune ar trebui să cumpărați). Cunoaștem un truc simplu: fiecare scaun ar trebui sa aibă un minim de 61 cm de spațiu la masă (sau 76 cm dacă doriți sprijin pentru cot suplimentar). De exemplu, la o masa dreptunghiulara de 183 cm ar sta trei persoane pe fiecare parte, cu câte unul pe fiecare capăt, sau – dacă doriți să lăsați mai mult spațiu – doi pe fiecare parte și unul la fiecare capăt. În total, veți avea nevoie de șase până la opt scaune. În funcție de cât spațiu doriți, pentru mesele circulare, calculați circumferința mesei dvs. și împărțiți-o la 61 cm pentru a determina câte scaune se vor potrivi în jurul acesteia.

Încălcații regulile: cumpărați câteva scaune în plus și puneții-le deoparte pentru petreceri mai mari. Dacă vă avertizați oaspeții dvs., majoritatea oamenilor nu vor fi deranjați să vă strângeți pentru a găzdui grupuri numeroase..

Despre perdelele suspendate

Obținerea de perdele gata făcute pentru a arăta high-end sau instalarea profesională sunt incredibil de dificile, dar câteva sugestii vă vor asigura că arată cel mai bine: când vă montați perdelele, fixați tija perdelei de 15 centimetri lățime și 30 centimetri înălțime deasupra cadrului ferestrei. Acest lucru va face ferestrele să se simtă mai mari și să maximizeze lumina naturală – mai ales în lunile calde de vară când doriți să lăsați toată lumina în casă”.

Încălcați regulile: Nu atârnați niciodată draperiile mai jos decât ați sugerat, dar puteți merge întotdeauna mai sus. Așezați-vă perdelele, cu câțiva centimetri sub tavan, pentru a da o senzație de înălțime camerei dvs. – asigurați-vă că ajung și la podea. Nimănui nu-i plac perdelele care „cad” prea puțin.

La achiziționarea vopselei

Doriți să comandați vopsea, dar nu sunteți sigur de câți litri veți avea nevoie? Există o regulă simplă și pentru acest lucru: un litru de vopsea va acoperi aproximativ 10 metri pătrați. Măsurați înălțimea tavanului, plus lungimea și lățimea fiecărui perete. De exemplu, o cameră de 3 x 3,5 metri, cu tavane de 3 metri, este de aproximativ 40 de metri pătrați de  perete. Să luați în considerare că v-ar trebui în mod sigur 2 straturi și pentru a fi siguri de rezultat e bine să achiziționați ceva mai multă vopsea.

Încălcați regulile: Economisiți zugrăvitul dând culoare numai pe jumătatea inferioară a peretelui dvs. și lăsați jumătatea superioară albă. Pereții dvs. ce au ferestre sunt un bun ghidaj atunci când alegeți cât de înalt să o faceți.


Related Posts

Leave a comment